Gå til hovedinnhold

Bambi-lykke ♥


Selv om stoff-lageret mitt inneholder det meste jeg kan tenke meg, er det noen stoffer jeg finner som bare MÅ få bli en del av det. Slik som dette Bambi-stoffet ♥ Blir jo nesten rørt av å se på det, og barndomsminner fra julen (Bambi på isen) strømmer på :) Motivene er ganske store og passet derfor perfekt til en strikketøypose.


Jeg gjorde det rent og enkelt med hvitt fôr og hvite bånd. Men kan sikkert bruke andre duse farger sammen med Bambi og Trampe også :) Kunne faktisk tenkt meg sengetøy med Bambi på, det hadde vært nydelig det!


Nå som hekle-dillaen nok er kommet for å bli, har jeg sydd meg en sommerlig heklekrok-mappe. Jordbær er sommer! Jeg har fôret den med både kraftig vliselin og dukvatt så den er god og stødig. Jeg minnes med ett smil min aller første strikkepinnemappe, som var så tynn og slapp at selv med pinner inni klarte den ikke holde fasongen, hihi :) Man lærer! :)Til tross for skikkelig møkka-vær, gikk helgas messe kjempebra! Gøy og skummelt å stå og selge mine hjemmesydde ting. Men veldig givende og motiverende! Har møtt masse hyggelige folk, både besøkende på messa og andre selgere. Og flere av selgerne møter jeg faktisk igjen neste helg, da det endelig er klart for Villmarksmessa. Kjenner at jeg gru-gleder meg litt til det. Har investert ganske mye (både tid og penger) på villmarksproduktene, så er veldig spent på mottagelsen av de.


Fortsatt messe-modus på meg altså, og derfor lite strikking. Men jeg småstrikker litt sent om kvelden, for å få vekk symaskin-lyden i hodet mitt før jeg går til sengs, hihi :)

Ha ei fortsatt fin uke alle sammen!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Det var fin bambi, det!

Ønsker deg masse lykke til på Villmarksmessen, veldig spennende!
Ellen Karin sa…
Åååå det Bambi stoffet var jo bare nydelig da. Og heklekrokmappen var også kjempefin. Blir så inspirert av å se i bloggen din, men finner visst ikke tid til å sy noe selv. :) Men en vakker dag...

Lykke til på messa!
Guri sa…
Du har så mange fine stoffer! Bambi var nydelig! Og jordbærstoffet ditt gjør at jeg kjenner sola varme :)
Jeg har en konkurranse gående i bloggen min, så jeg anbefaler deg å titte innom!
Lykke til på messa! det går helt sikkert veldig bra!!!
Ha en super dag! Klem :)
tulipa sa…
Så søt Bambi!! Ja, fikk nesten litt julestemning;) Der har du akkurat slik mappe som jeg er på jakt etter til pinnene mine!!! Gleder meg til du begynner å sy slikt til nettbutikken din:) Spennende med disse messene dine! Håper du får solgt masse MASSE på villmarksmessen!!
:)
Synnøve sa…
Du har så utrolig mye inspirasjon gjemt i hvert innlegg! Den Bambi-posen var virkelig til å dåne av!! Elsker Disney <3 Lykke til på messe!!
Misemor sa…
Heklenålmappen var jo bare ordentlig søt! Kjekt med litt erfaring! ;)
Ulla-Bella sa…
Nydelig bilde av Bambi og Trampe:) Så gøy at messen gikk bra, og lykke til med neste:)
Stinemorღ sa…
Herlige Bambi - så søtt!
Jeg ble kalt Bambi på ungdomsskolen og videregående, var vel det som stod på russelua mi også :) hihihi

Jeg er enormt imponert over alt du har sydd - du er så flink!
Og de søte tøflene og lua du har hekla :) lekkert!

klem fra meg :)
Vilma sa…
Århhhh , det er så smukt det hele :-)))


Klem Vilma
Hilde sa…
åååå! det bambi stoffet var helt nydelig! :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Anna's bolero

Her er oppskriften på Anna's bolero som jeg lovet dere :)
Anna's bolero Garn: Drops Merino ekstra fine (dette er garnet jeg valgte, men jeg syns i ettertid at det ble litt tykt. For en lett sommer-bolero anbefaler jeg litt tynnere garn, eks Lerke fra Dale) Pinner: nr 4 Størrelse: 2-4 år Boleroen strikkes "i høyden". Det startes med det ene forstykket og strikkes rundt og ender med det andre forstykket. Bare rette masker og nesten ingen montering. Mønster-rapportene består av pyntespisser i den ene enden og forkortede omganger i den andre.
Mønster-rapport: 1.p Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r 2.p Strikk r til 5 m igjen, w&t (wrap and turn, beskrivelse lenger ned) 3.p Som pinne 1 4.p Strikk r til 10 m igjen, w&t 5.p Som pinne 1 6.p Strikk r til 15 m igjen, w&t 7.p Som pinne 1 8.p Fell 4 m, resten av pinnen strikkes rett.
Oppskrift: Forstykke:Legg opp 40 m og strikk 1 p r. Strikk 8 mønster-rapporter Tre en tråd gjennom de 13 maskene som er n…