Gå til hovedinnhold

Glitrende tøfler i kuldaJeg hadde egentlig bestemt meg for å hekle noen nydelige tovede tøfler som jeg så hos en blogg-venninne for en stund siden, men hadde (utrolig nok) ikke nok garn på lager i samme farge (2 nøster fritidsgarn) Jeg må visst strikke stripete tova-votter igjen snart for å få brukt opp litt rester :). Men når jeg først hadde bestemt meg for å hekle tøfler, fant jeg frem en annen oppskrift som jeg har heklet en gang før, her. Syns de er så søte!

De er heklet i Eskimo etter denne oppskriften fra Drops. Da jeg lette etter fritidsgarn kom jeg over en liten rest med rosa Alfa med glitter. Og jeg bare MÅTTE bruke det på tøflene :) Litt vanskelig å se på bildet, men kant og hemper glitrer! :) Dette garnet var en favoritt her i jentehuset tidligere, så synd at de ikke produserer det lengre!


Jeg er fortsatt ikke super-erfaren med hekling, og kunne ikke forstå hvorfor man måtte hekle frem og tilbake på den fremste delen av tøffelen. Er jo mye penere å hekle rundt og rundt, da slipper man sømmen oppå. Så jeg heklet rundt på den fremste delen. Bare for å oppdage da tøffelen var ferdig at mønsteret blir ulikt...så det ble ett skille midt på der strukturen er annerledes. Trøster meg med at det bare er erfarne heklere som ser det. For tror dere jeg rekket opp? Nei, det var jo bare å hekle en til på samme måte og heretter si at dette var min egen lille vri, hihi ;)

Tusen takk til sydamen min Ilze som var fot-modell til bildene i minusgrader på verandaen!


Hjemmesydde nøkkelbånd tror jeg finnes på de fleste søm-blogger rundt omkring, men jeg har faktisk ikke sydd dem selv. Og det til tross for at jeg selger karabinkroker på Epla-butikken min, hihi. Men plutselig kom lysten over meg i helgen, og i normal stil ble det ikke bare med ett nøkkelbånd. Og disse var gøy å sy! Ser for meg at dette kan bli fine gaver fra Emma til venninnene. Og Emma selv valgte seg det med ku-mønster på :)


Ett beskrivende bilde for strikkedilla-jenter! Ha ei nydelig uke der ute,  sees snart!

Stor klem fra Gry-Anette

Follow my blog with Bloglovin

Kommentarer

Så skjønne disse var! Stakkars sydamen din som måtte ut i minusgrader...
klem
Synnøve sa…
Hehe, du får alltid frem smilet ;) Tenk å pine den stakkars sydama di ut i kulda - og jeg som sendte medfølelse til deg fordi jeg trodde det var dine føtter ;) likte nøkkelbåndene godt - de blir nok populære! synd det ikke ble Altatur i år, krysser fingrene for en annen anledning :)
Ingunn sa…
Først av alt: herlig bilde av dama som passer på garnnøstene sine. Kunne nok vært hvem som helst av oss dette!
Fine tøfler, det gjør seg alltid med en pyntekant. Likte nøkkelbåndene dine også. Ha ei god uke!
Stinemorღ sa…
Så søte tøfler! Nydelig pyntekant :) - sånn er viktig!

Nøkkelbåndene ble kjempe fine!
Du er så flink med den symaskina!!

hihihi....
Det bildet er veldig beskrivende!!
Mulig jeg må låne det altså :)

klemღ
hanne sa…
Skjønne tøfler :-) Pent med den rosa kanten! Fiine nøkkelbånd også, slike får man ikke nok av! Selv bruker jeg alltid slike på jobb!
Ha en fin kveld!
Barbro sa…
Søte tøfler og sikkert populære nøkkelbånd.
Du er flink med symaskinen :-)

Klem fra meg :-)
Flink du er, og de tøflene så veldig myke og gode ut :)

Nøkkelbånd ja, kanskje jeg skulle prøve meg på det en dag også, det var en god idè :)
Rosehagen sa…
Kjempefine tøfler;)
Den erfaringen du gjorde med å hekle rundt i stede for frem og tilbake har jeg gjort på vesker:/
Men egentlig blir det jo bare fint;))
Nøkkelbåndene likte jeg også;)

Ha en super uke;)

Klem fra Ann-M.
siwi sa…
Så sjønne tøffler, akkuratt passe glamor med litt rosa glitter! Dama med garnlageret var jo bare så treffende!
Kjempe fine tøfler,) jeg kan tenke meg at det glittergarnet var fint sammen med det grå;)
Så skjønne tøfler du har laga!! Du får visst til alt du,ha ein finfin dag!!
Guri sa…
Tøflene er kjempesøte! Ingen som legger merke til forskjellen der vet du! Ha en fin dag! Klem :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…