fredag 10. februar 2012

Kalde fingre og vonde skuldre


Anna ville også ha votter slik som storesøster har, og planen var å strikke hennes også med striper slik at jeg fikk brukt opp litt restegarn. Men før jeg visste ordet av det var jeg kommet til tommelen! Disse går utrolig raskt å strikke, en kort kveld så var begge ferdig strikket og tråder festet. Jeg har VELDIG lenge tenkt på at jeg vil lære meg nålefilting. Og nå passet det veldig bra siden stripene bare ble med tanken, og vottene ble litt kjedelige for snuppa som helst vil ha rosa og glitter :)


Og nålefiltingen gikk som en lek! Jeg har lest så mange ganger om det rundt omkring at fremgangsmåten kunne jeg.  En erfaring jeg gjorde meg var at skumgummi fungerte best som underlag, og at nålen ikke må være av de aller tynneste. Dette skal gjøres igjen, veldig gøy og veldig dekorativt! Jeg klipte ut ett lite hjerte i papp, som jeg brukte som mal. Jeg blir nok aldri noen frihånds-nålefilter, hihi ;)


Vottene er strikket i fritidsgarn på pinne nr 6. Denne gangen tok jeg også utgangspunkt i Kjerstrikk sin flotte oppskrift, med naturlig nok ganske store maskeantall-endringer underveis. Ser at jeg kunne gjort noe litt annerledes, så har lyst til å strikke ett par til ganske snart. Kanskje med striper ;)


Min samboer sliter med vond nakke og skulder, så da jeg  kom over dette innlegget hos Frieblonder var det bare å finne frem stoff med en gang! :) Og risposen har vært flittig brukt, så kjekt å kunne sy noe SÅ nyttig! For ordens skyld, det er den med kumotiv som er samboers ;) Og mens jeg sydde, kom jeg på flere rundt meg som ville sette pris på en slik så da ble det sydd 4 stk totalt. (En pose hadde forlatt huset da bildet ble tatt). Og jeg tror nok det blir enda flere av disse. Fin gave å gi og få ♥

Risposen er sydd i to deler, først en del med 9 kanaler/rom som fylles med ris og så ytterdelen som et trekk til risposen. Den varmes i mikrobølgeovnen i 2 min på full styrke, og legges så på vonde skuldre for lindring.

Sjekk denne dere, jeg kunne godt tenkt meg en slik! ;) Jeg kom over den på denne nettbutikken. Usikker på om de sender til Norge da nettbutikken er i Sverige. Men fin var den! :) Og de hadde mange andre!

Jeg har vært ganske flink i lang tid og ikke hatt så mange prosjekter på gang, men nå er jeg virkelig havnet i uføre igjen.....sukk... hopper fra det ene til det andre prosjektet. Nå krever det litt skjerpings her ;)

Ønsker alle som er innom ei riktig god helg!

Stor klem fra Gry-Anette

12 koselige kommentarer:

tantemaraj sa...

Noen ganger går det raskt å strikke i vei ja...;-) Har blitt noen ganger opprekking når det må bli bestemt mønster!Da er det jo supert å kunne få rosa hjerte på i stede for striper... veldig søte votter!!!

Silje sin blogg sa...

Kjempe fine votter;) De var kjempe søte i seg selv, og med nålefiltingen ble de rent skjønne;)
Likte det slagordet til slutt! Skjønner jeg må sette opp farten på strikkingen eller gå over på tykkere pinner;)

Stinemorღ sa...

Altså sånne buttons MÅ vi jo bare ha! De var så kule :)

Skjønne votter til veslejenta, søtt med hjerte på!

Ønsker deg en fin-fin helg,
klemღ

Sissel sa...

kjempesøte votter!
Det er såååå mye fint i bloggen din, har lagt meg til som følger og kommer til å ta turen innom deg for å se alt det fine du lager... og hente litt ideer og inspirasjon!
:-)

Snertne sneller og små nøster sa...

Supersøte votter, og tøtta så jo skikkelig fornøyd ut :-) Har sett slike risposer flere steder i Blogglandia, og tenker hver gang at det høres smart ut :-D Bruker du helt vanlig matris i eller?

God helg - klem Siv

Synnøve sa...

Ikke verst å kunne sy noe nyttig til din kjære :) lekre votter - nålefilting står også på min liste over ting jeg en gang skal lære meg ;)

Guri sa...

Vottene ble kjempefine!
Ikke sant at risposer er fine greier! Jeg har hatt min i mange år, og sydde nye til ungene her i høst. De er nesten i daglig bruk; de er supre til å ha med seg i en kald seng også!
Sånt merke vil jeg ha!! Gørstilig!

nøstesjel sa...

Så fine votter, og hjertene gjorde seg veldig godt:-)

Risposene var SÅ fine, så flink du har vært! Jeg hadde med en hjemmesydd rispose til min andre fødsel - husker det var flere jordmødre som kom og så på den og syntes det var morsomt. De hadde det ikke på fødeavd. lengre..
Den var IKKE så fin som dine! Ensfarget, rosa stoff med snirkelsøm i mange varianter (testet ny symaskin..:-)

Ha en fin dag - og takk for inspirasjon, IGJEN :-)

Lykkelinn sa...

SÅÅ søt snuppe med nye votter! Synes hjertet ditt var veldig fint, jeg, ikke verst til å være første gang!

Katrine sa...

Life`s short, knit fast. Haha :D flotte luer forresten!

Anonym sa...

test

Eli Kristin sa...

Wow, så herlige votter du har strikket. Nålefiltingen er kjempeflott, flinke du :) Tror jeg må sjekke ut denne oppskriften, skal strikke et par til snuppa mi, he-he! Skjønn eier av vottene dine der forresten ♥

Herlige risposer, stadig noe nytt her hos deg. *må legge meg på minnet*

Stor klem,
Eli Kristin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...